Tervetuloa | Ohjeet | Laadunvalvonta | Uutiset | Yhteys
Tekijänoikeus 2020 KYMRIS KY | Kaikki oikeudet pidätetään
Ohjeita kannattaa seurata ennen ongelmatilannetta. Ongelman ollessa päällä on usein liian myöhäistä ja ohjeet eivät usein auta.
Linkeistä 1...5 pääset kätevästi lataamaan kaaviopohjat kuvankäsittely ohjelmia varten. Kuvan ollessa selaimen ikkunassa se voidaan kopioida ja liittää vaikka Paint- ohjelmaan. Lisää Paint- ohjelmassa mitat ja muut tiedot ja lähetä kaavio meille.

Näitä kaaviopohjia ei tarvita jos rakennuksesta on piirretty rakennesuunnittelijan toimesta kattoristikkokaaviot.
Kaikki suunnittelussa tarvittava informaatio voidaan siirtää DWG- tiedostomuodossa ristikkosuunnitteluun. Tässä käyttökelpoisin on piirtään kaaviot runkotasossa XY- koordinaatistoon ja jokainen ristikko Z- koordinaatin suuntaan ylöspäin.
Yläpuolella on esimerkkipiirros erään rakennuksen IFC- mallista napatusta ristikkokentästä.

Ristikot suunnitellaan tarkalleen IFC- mallin geometriatiedon mukaan. Ristikko suunnitellaan aina kaavion osoittamalle keskilinjalle. Ristikkosuunnitteluohjelmisto kirjoittaa DWG tiedoston rakennuksen kaikista ristikoista. Tämä DWG voidaan lukea alapuolen kuvan mukaisesti takaisin IFC- malliin ja lisätä yksityiskohtia kätevästi.
DWG tiedostojen tarkastelu onnistuu jopa työmaaolosuhteissa. IFC- mallien tehokas hyödyntäminen lisää tehokkuutta ja avaa uusia mahdollisuuksia haasteellisimmissa kattokonstruktioissa.